Jadłospis

Gniazdko - zdrowo i ekologicznie

Jadłospis Gniazdka na okres: 16/04/2018 – 27/04/2018.

XV tydzień

16/04/2018 – 20/04/2018

16.04.2018 r. - Poniedziałek

Śniadanie

  • Płatki zbożowe, mleko świeże 2%, "Mleczarnia Wieprz",
  • Dżem owocowy niskosłodzony,
  • Pieczywo mieszane białe i ciemne, masło,
  • Herbata,

Przekąski

  • Pomarańcza,
  • Woda mineralna,

Obiad

  • Wiosenna zupa jarzynowa z kalarepą, zabielana śmietanką,
  • Makaron z białym serem i musem jogurtowym - owocowym z mango,
  • Kompot z owoców mieszanych,

Przekąski

  • Marchewka,
  • Woda,

Podwieczorek

  • Surówka witaminowa z marchwi, jabłek, ananasa,
  • Andruty bezcukrowe,

17.04.2018 r. - Wtorek

Śniadanie

  • Kiełbaski na gorąco, sos pomidorowy łagodny,
  • Pieczywo mieszane, pomidorki cherry, masło,
  • Herbata z z sokiem owocowym,

Przekąski

  • Winogrono,
  • Sok,

Obiad

  • Delikatny krem z kurczaka, kukurydzy i warzyw z grzankami,
  • Gulasz drobiowy a'la strogonow z papryką,
  • Sałatka parzona z białej kapusty ze świeżymi ziołami,
  • Kasza jęczmienna gotowana okraszona,
  • Kompot owocowy.

Przekąski

  • Orzechy,
  • Woda,

Podwieczorek

  • Sok egzotyczny "Kaktus"
  • Banan.

18.04.2018 r. - Środa

Śniadanie

  • Pasta jajeczna, szynka wędzona, masło,
  • Ogórek zielony, sałata zielona,
  • Pieczywo mieszane,
  • Herbata z cytryną.

Przekąski

  • Banan,
  • Woda mineralna niegazowana ,

Obiad

  • Zupa wiejska ziemniaczami z warzywami i fasolą Jaś,
  • Naleśniki z dżemem, oprószone pudrem z bitą śmietaną,
  • Kompot z owoców mieszanych.

Przekąski

  • Jabłko,
  • Woda,

Podwieczorek

  • Ciasto "Domowy Wypiek" - jabłecznik z cynamonem,
  • Kawa zbożowa inka na mleku.

19.04.2018 r. - Czwartek

Śniadanie 

  • Twarożek na kanapkę na słodko z miodem, lub z rzodkiewką,
  • miód, masło,
  • Pieczywo mieszane,
  • Herbata z sokiem owocowym,

Przekąski

  • Gruszka,
  • Woda ,

Obiad

  • Rosół staropolski z trzech rodzajów mięsa z makaronem gwiazdeczki jajeczne,
  • Klasyczny kotlet schabowy smażony w panierce,
  • Ziemniaki gotowane "gniecione",
  • Delikatna kapusta zasmażana ze słodkiej kapusty,
  • Kompot z owoców mieszanych.

Przekąski

  • Orzechy,
  • Woda,

Podwieczorek

  • Galaretka owocowa z brzoskwinią,
  • Biszkopcik,

20.04.2018 r. - Piątek

Śniadanie 

  • Ser żółty, jajeczko gotowane na twardo z sosem jogurtowymi szczypiorkiem,
  • Pomidor, masło,
  • Bułki kajzerki,
  • Herbata z cytryną.

Przekąski

  • Jabłka,
  • Woda ,

Obiad

  • Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana, na wywarze jarzynowym,
  • Morszczuk - klopsiki rybne,
  • Ziemniaki, surówka z kapusty 
  • Kompot z owoców mieszanych.

Przekąski

  • Marchewka,
  • Woda,

Podwieczorek

  • Jabłko,
  • Ciasteczko owsiane,

XVI tydzień

23/04/2018 – 27/04/2018

23.04.2018 r. - Poniedziałek

Śniadanie

  • Płatki kukurydziane z miodem, mleko 2%, "Mleczarnia Wieprz",
  • Dżem owocowy niskosłodzony,
  • Pieczywo mieszane, masło,
  • Herbata,

Przekąski

  • Gruszka,
  • Woda mineralna,

Obiad

  • Zupa ogórkowa z warzywami i świeżą natką na wywarze jarzynowym,
  • Pierogi z owocami okraszone masełkiem i cukrem trzcinowym,
  • Kompot z owoców mieszanych,

Przekąski

  • Marchewka,
  • Woda,

Podwieczorek

  • Jabłko,
  • Ciasteczko owsiane,

24.04.2018 r. - Wtorek

Śniadanie

  • Polędwica z indyka, pomidor,
  • Sałata zielona, masło,
  • Pieczywo mieszane,
  • Herbata saga z cytryną,

Przekąski

  • Pomidorki koktajlowe,
  • Woda,

Obiad

  • Zupa grysikowa z marchwią i świeżą natką ,
  • Klopsiki indycze gotowane z białym sosem,
  • Kompot wieloowocowy.

Przekąski

  • Orzechy,
  • Woda,

Podwieczorek

  • Ciasto drożdżowe z owocami,
  • Kakao,

25.04.2018 r. - Środa

Śniadanie

  • Ser gouda, zielony ogórek,
  • Pomidor, masło,
  • Chleb razowy,
  • Herbata z cytryną.

Przekąski

  • Pomidorki koktajlowe,
  • Woda,

Obiad

  • Krem jarzynowy z grzankami na wywarze warzywnym,
  • Gołąbek z kaszą i mięsem w sosie pomidorowym,
  • Kompot owocowy.

Przekąski

  • Gruszka,
  • Sok,

Podwieczorek

  • Owoc sezonowy - mandarynki,
  • Andrut niskosłodzony.

26.04.2018 r. - Czwartek

Śniadanie 

  • Serek topiony, pomidor, masło,
  • Pieczywo mieszane,
  • Herbata z sokiem.

Przekąski

  • Gruszka,
  • Woda ,

Obiad

  • Koperkowa zupa z tartym ciastem na wywarze mięsnym z warzywami,
  • Drobiowa polędwiczka w białej panierce,
  • Ziemniaczki,
  • Kolorowa surówka z warzyw sezonowych,
  • Kompot owocowy.

Przekąski

  • Banan,
  • Woda,

Podwieczorek

  • Jogurt owocowy,
  • Wafelek,

27.04.2018 r. - Piątek

Śniadanie 

  • Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, 
  • Sałata zielona, ogórek zielony,
  • Pomidor, masło,
  • Pieczywo mieszane,
  • Herbata z cytryną.

Przekąski

  • Jabłko,
  • Woda ,

Obiad

  • Zupa kalafiorowa z ziemniakami,
  • Paluszki rybne z fileta z dorsza,
  • Surówka "Kolesław" z warzywami,
  • Ziemniaki gotowane,
  • Kompot owocowy z dodatkiem aronii.

Przekąski

  • Marchew,
  • Woda,

Podwieczorek

  • Banan,
  • Paluszki naturalne,

Godziny otwarcia

Poniedziałek - Piątek
6:30 - 16:30


tel. 33 843 08 41
Formularz kontaktowy
Dojazd


ZAPISY DO PRZEDSZKOLA
Gniazdko - Niepubliczne Ekologiczne Przedszkole Integracyjne w Rajsku / Copyrights 2014 / Fundacja Bliżej Człowieka