Jadłospis

Gniazdko - zdrowo i ekologicznie

Jadłospis Gniazdka na okres: 12/09/2016 – 23/09/2016.

III tydzień

12/09/2016 – 16/09/2016

12.09.2016 r. - Poniedziałek

Śniadanie

  • Płatki kukurydziane z miodem, mleko 2%, "Mleczarnia Wieprz",
  • Dżem owocowy niskosłodzony
  • Pieczywo mieszane, masło,
  • Herbata z syropem malinowym,

Przekąski

  • Banan,
  • Woda mineralna,

Obiad

  • Zupa "Pejzanka" z kolorową fasolą i warzywami,
  • Świderki makaronowe z sosem bolońskim,
  • Kompot z owoców mieszanych,

Przekąski

  • Marchewka,
  • Woda,

Podwieczorek

  • Owoc sezonowy,
  • Wafelek,

13.09.2016 r. - Wtorek

Śniadanie

  • Wiejska szynka wieprzowa, pomidor, szczypiorek,
  • Pieczywo mieszane pełnoziarniste, masło,
  • Herbata z cytryną,

Przekąski

  • Pomidorki koktajlowe,
  • Sok,

Obiad

  • Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów z ryżem,
  • Roladka indycza z farszem mięsnym i warzywami, w sosie śmietanowym,
  • Ziemniaki gotowane,
  • Surówka z włoskiej kapusty z warzywami i koperkiem,
  • Kompot z owoców mieszanych.

Przekąski

  • Brzoskwinia,
  • Woda,

Podwieczorek

  • Jabłko,
  • Ślimaczki z ciasta kruchego,

14.09.2016 r. - Środa

Śniadanie

  • Parówka wieprzowa z szynki "Tarczyński",
  • Sos pomidorowy, ogórek zielony, masło,
  • Pieczywo mieszane,
  • Herbata.

Przekąski

  • Pamarańcza,
  • Woda mineralna niegazowana ,

Obiad

  • Zielona zupa krem z grzankami,
  • Domowe naleśniki z serem twarogowym,
  • Kompot z owoców mieszanych.

Przekąski

  • Bakalie,
  • Sok,

Podwieczorek

  • Domowa szarlotka z jabłkami i cynamonem,
  • Naturalne kakao na mleku.

15.09.2016 r. - Czwartek

Śniadanie

  • Biały ser na słodko, lub pasta serowa z ogórkiem i rzodkiewką,
  • Pieczywo pełnoziarniste, masło,
  • Herbata z sokiem,

Przekąski

  • Gruszka,
  • Sok ,

Obiad

  • Rosół z tartym ciastem, warzywami i zieloną pietruszką,
  • Filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych,
  • Ziemniaki gotowane,
  • Zielone ogórki z jogurtem i koperkiem,
  • Kompot z owoców mieszanych.

Przekąski

  • Brzoskwinie,
  • Woda,

Podwieczorek

  • Banan,
  • Biszkoptowa rureczka z obniżoną zawartością cukru,

16.09.2016 r. - Piątek

Śniadanie

  • Ser żółty gouda, masło,
  • Sałata zielona, pomidor
  • Bułki grahamki, 
  • Herbata z cytryną.

Przekąski

  • Pomidorki koktajlowe,
  • Woda mineralna,

Obiad

  • Delikatna zupa ziemniaczana-chrzanowa z warzywami,
  • Jajko w sosie koperkowym,
  • Zasmażana marchew,
  • Ziemniaki,
  • Kompot owocowy.

Przekąski

  • Jabłka,
  • Sok,

Podwieczorek

  • Jogurt owocowy,
  • Herbatnik.

IV tydzień

19/09/2016 – 23/09/2016

19.05.2016 r. - Poniedziałek

Śniadanie

  • Płatki kukurydziane,
  • "Mleko świeże Mleczarnia Wieprz 2% tłuszczu"
  • Masło, Dżem niskosłodzony,
  • Pieczywo mieszane białe i ciemne,
  • Herbata z sokiem malinowym,

Przekąski

  • Winogrono,
  • Woda mineralna ,

Obiad

  • Zupa kalafiorowa z ziemniakami,
  • Ryż na mleku zapiekany z jabłkami, brzoskwinią i cynamonem,
  • Kompot z owoców mieszanych.

Przekąski

  • Marchewka
  • Sok,

Podwieczorek

  • Owoc sezonowy,
  • Biszkopcik.

20.05.2015 r. - Wtorek

Dzień z serii Kuchnie Świata - Kuchnia Indyjska
Śniadanie 

  • Polędwica z warzywami, sałata zielona,
  •  Pomidor, masło,
  • Bułki grahamki,
  • Herbata z miodem i cytryną.

Przekąski

  • Pomidorki koktajlowe,
  • Herbata owocowa  ,

Obiad

  • Krem z kurczaka i warzyw z groszkiem ptysiowym,
  • Gulasz indyczy w delikatnym sosie,
  • Ryż curry,
  • Surówka z brokułów i warzyw,
  • Kompot owocowy.

Przekąski

  • Owoce suszone,
  • Herbatka ,

Podwieczorek

  • Ciasto czekoladowe z kardamonem,
  • Sok marchwiowy z bananem.

21.05.2016 r. - Środa

Śniadanie

  • Chałka z kruszonką,
  • Miód, masło,
  • Naturalne kakao.

Przekąski

  • Jabłko,
  • Woda.

 Obiad

  • Zupa ogórkowa z warzywami, zabielana śmietanką,
  • Domowe pampuchy z czekoladą naturalną,
  • Kompot z owoców mieszanych,

Przekąski

  • Rodzynki,
  • Herbata

Podwieczorek

  • Owoc sezonowy,
  • Ciasteczka pełnoziarniste.

22.05.2016 r. - Czwartek

Śniadanie

  • Serek homogenizowany, 
  • Chleb graham, masło,
  • Kawa Inka.

Przekąski

  • Marchew,
  • Woda.

 Obiad

  • Zupa marchwianka z makaronem,
  • Szynka wieprzowa duszona w sosie pieczeniowym,
  • Kasza jęczmienna,
  • Sałatka z tartych buraczków,
  • Kompot z owoców mieszanych.

Przekąski

  • Banany,
  • Sok owocowy

Podwieczorek

  • Galaretka owocowa z brzoskwiniami

23.05.2016 r. - Piątek

Śniadanie

  • Pasta jajeczna, sałata zielona,
  • Pomidor, ogórek zielony, masło,
  • Pieczywo mieszane, 
  • Herbata z cytryną,

Przekąski

  • Jabłko,
  • Woda.

 Obiad

  • Staropolski barszcz biały z ziemniakami,
  • Placuszki z morszczuka,
  • Ziemniaki,
  • Sałata zielona z sosem śmietanowym i koperkiem,
  • Kompot owocowy z dodatkiem aronii.

    Przekąski

  • Pomarańcza
  • Herbata z cytryną

Podwieczorek

  • Owoc sezonowy,
  • Wafelek kukurydziany.

Godziny otwarcia

Poniedziałek - Piątek
6:30 - 16:30


tel. 33 843 08 41
Formularz kontaktowy
Dojazd


ZAPISY DO PRZEDSZKOLA
Gniazdko - Niepubliczne Ekologiczne Przedszkole Integracyjne w Rajsku / Copyrights 2014 / Fundacja Bliżej Człowieka