Jadłospis
Jadłospis Gniazdka na okres: 27/02/2017 – 10/03/2017.
III tydzień
18/09/2017 – 22/09/2017
24.04.2017 r. - Poniedziałek
Śniadanie
- Płatki zbożowe, mleko 2%, "Mleczarnia Wieprz",
- Dżem owocowy niskosłodzony,
- Pieczywo mieszane białe i ciemne, masło,
- Herbata z cytryną,
Przekąski
- Gruszka,
- Woda mineralna,
Obiad
- Wiosenna zupa jarzynowa z kalarepą, zabielana śmietanką,
- Makaron z białym serem i musem jogurtowym,
- Kompot z owoców mieszanych,
Przekąski
- Marchewka,
- Woda,
Podwieczorek
- Banan,
- Wafle kukurydziane,
25.04.2017 r. - Wtorek
Dzień z serii Kuchnie Świata - Kuchnia Meksykańska
Śniadanie
- Kiełbaski na gorąco, sos pomidorowy łagodny
- Pomidorki cherry, masło,
- Pieczywo mieszane,
- Herbata z z sokiem owocowym,
Przekąski
- Pomidorki koktajlowe,
- Sok,
Obiad
- Delikatny krem z kurczaka, kukurydzy i warzyw z grzankami,
- Gulasz wieprzowy a'la strogonow z papryką,
- Sałatka z białej kapusty ze świeżymi ziołami,
- Kasza jęczmienna gotowana,
- Kompot wieloowocowy.
Przekąski
- Orzechy,
- Woda,
Podwieczorek
- Sok egzotyczny - kaktus
- Kiwi,
26.04.2017 r. - Środa
Śniadanie
- Serek wiejski granulowany, szynka wędzona, sałata zielona,
- Ogórek zielony, masło,
- Pieczywo mieszane,
- Herbata z cytryną.
Przekąski
- Pomarańcza,
- Woda mineralna niegazowana ,
Obiad
- Zupa wiejska ziemniaczana z warzywami i fasolą,
- Naleśniki z dżemem, oprószone cukrem pudrem i śmietaną
- Kompot z owoców mieszanych.
Przekąski
- Jabłko,
- Sok,
Podwieczorek
- Domowy jabłecznik z cynamonem,
- Kawa zbożowa inka na mleku.
27.04.2017 r. - Czwartek
Śniadanie
- Twarożek na kanapkę na słodko z miodem, lub z rzodkiewką,
- miód, masło,
- Pieczywo mieszane,
- Herbata z sokiem owocowym,
- II śniadanie: sok marchwiowy z owocami
Przekąski
- Gruszka,
- Woda ,
Obiad
- Rosół staropolski z trzech rodzajów mięs z makaronem gwiazdeczki,
- Klasyczny kotlet schabowy smażony w panierce,
- Ziemniaki gotowane,
- Delikatna kapusta zasmażana ze słodkiej kapusty,
- Kompot z owoców mieszanych.
Przekąski
- Banan,
- Woda,
Podwieczorek
- Galaretka owocowa z brzoskwinią,
- Biszkopcik,
28.04.2017 r. - Piątek
Śniadanie
- Ser żółty, jajeczko gotowane na twardo z sosem jogurtowym i szczypiorkiem,
- Pomidor, masło,
- Pieczywo mieszane,
- Herbata z cytryną.
Przekąski
- Gruszka,
- Woda ,
Obiad
- Zupa pomidorowa na wywarze jarzynowym, z ryżem, zabielana,
- Klopsiki rybne z morszczuka,
- Ziemniaki gotowane,
- Surówka z kapusty kiszonej, z marchwią i świeżymi ziołami,
- Kompot z owoców mieszanych.
Przekąski
- Banan,
- Woda,
Podwieczorek
- Jogurt owocowy,
- Ciasteczko z ziarnem,
IV tydzień
25/09/2017 – 29/09/2017
Widget not found!