Jadłospis

Gniazdko - zdrowo i ekologicznie

Jadłospis Gniazdka na okres: 27/02/2017 – 10/03/2017.

VII tydzień

27/02/2017 – 03/03/2017

27.03.2017 r. - Poniedziałek

Śniadanie

  • Płatki kukurydziane, mleko 2%, "Mleczarnia Wieprz",
  • Dżem owocowy niskosłodzony,
  • Pieczywo mieszane białe i ciemne, masło,
  • Herbata z syropem malinowym,

Przekąski

  • Banan,
  • Woda mineralna,

Obiad

  • Zupa kapuśniak z warzywami, na wywarze wieprzowo jarzynowym, zabielany,
  • Makaron z serem białym i musem owocowo-jogurtowym,
  • Kompot z owoców mieszanych,

Przekąski

  • Marchewka,
  • Woda,

Podwieczorek

  • Jabłko,
  • Podpłomyk,

28.03.2017 r. - Wtorek

Śniadanie

  • Kiełbaski z szynki na gorąco, sos pomidorowy,
  • Pieczywo mieszane, ogórek zielony, masło,
  • Herbata z z sokiem owocowym,

Przekąski

  • Pomidorki koktajlowe,
  • Sok,

Obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem gwiazdeczki, na wywarze jarzynowym,
  • Kurczak smażony w białej panierce,
  • Ziemniaki gotowane,
  • Surówka z kapusty białej, z koperkiem i cebulką,
  • Kompot z owoców mieszanych.

Przekąski

  • Orzechy,
  • Woda,

Podwieczorek

  • Domowy sernik z brzoskwinią,
  • Kawa zbożowa mleczna,

29.03.2017 r. - Środa

Śniadanie

  • Pasztet drobiowy, serek topiony,
  • Pomidor, masło,
  • Pieczywo mieszane,
  • Herbata z cytryną.

Przekąski

  • Pamarańcza,
  • Woda mineralna niegazowana ,

Obiad

  • Wiosenna zupa z kalafiorem i warzywami, na wywarze jarzynowym,
  • Leniwe pierogi z sera białego, okraszone masłem i cynamonem,
  • Mus jabłkowy z brzoskwinią
  • Kompot z owoców mieszanych.

Przekąski

  • Jabłko,
  • Sok,

Podwieczorek

  • Banan,
  • Herbatniki niskosłodzone.

30.03.2017 r. - Czwartek

Śniadanie

  • Twarożek na słodko z miodem lub pasta z rzodkiewką,
  • Polędwica drobiowa, ogórek zielony
  • Masło, pieczywo mieszane,
  • Herbata z cytryną.

Przekąski

  • Gruszka,
  • Woda ,

Obiad

  • Zupa ogórkowa z ryżem w warzywami na wywarze wołowo-jarzynowym,
  • Klopsik wołowo-wieprzowy w sosie koperkowym,
  • Kasza pęczak gotowana,
  • Buraczki czerwone gotowane tarte,
  • Kompot z owoców mieszanych.

Przekąski

  • Banan,
  • Woda,

Podwieczorek

  • Galaretka owocowa z bitą śmietaną i rureczką biszkoptową,
  • Owoc sezonowy - mandarynka,

31.03.2017 r. - Piątek

Śniadanie

  • Serek kanapkowy, sałata zielona, pomidor,
  • Ser żółty gouda, masło,
  • Bułeczki grahamki, 
  • Herbata z syropem malinowym.

Przekąski

  • Pomidorki koktajlowe,
  • Woda mineralna,

Obiad

  • Barszcz czerwony na swojskim zakwasie z jajkiem, 
  • Paluszki rybne z morszczuka,
  • Witaminowa surówka z kiszonej kapusty z marchwią, koperkiem i cebulką,
  • Ziemniaki,
  • Kompot owocowy.

Przekąski

  • Jabłka,
  • Sok,

Podwieczorek

  • Jogurt owocowy,
  • Jabłko, biszkopt.

VIII tydzień

06/03/2017 – 10/03/2017

06.03.2017 r. - Poniedziałek

Śniadanie

  • Chrupki kukurydziane,
  • "Mleko świeże Mleczarnia Wieprz 2% tłuszczu"
  • Masło, Dżem niskosłodzony,
  • Pieczywo mieszane,
  • Herbata z midem i cytryną,

Przekąski

  • Banany,
  • Woda mineralna ,

Obiad

  • Zupa warzywna z ziemniakami, zabielana śmietanką,
  • Pulpety ryżowe z mięsem i warzywami w sosie pomidorowym,
  • Surówka Colesław z warzywami i świeżą natką
  • Kompot z owoców mieszanych.

Przekąski

  • Marchewka,
  • Sok,

Podwieczorek

  • Owoc sezonowy,
  • Herbatniki.

07.03.2017 r. - Wtorek

Dzień zielony
Śniadanie

  • Polędwica drobiowa, ogórek zielony,
  •  Sałata zielona, masło, 
  • Pieczywo mieszane ciemne,
  • Herbata z  cytryną.

Przekąski

  • Pomidorki koktajlowe,
  • Herbata owocowa  ,

Obiad

  • Zielona zupa Shreka, szpinakowa z makaronem ryżowym,
  • Pieczony udziec drobiowy,
  • Ziemniaki, sałątka z fasoli szparagowej z brokułem i kiełkami słonecznika,
  • Kompot owocowy.

Przekąski

  • Owoce suszone,
  • Herbatka ,

Podwieczorek

  • Zielona galaretka owocowa,
  • Winogrona.

08.03.2017 r. - Środa

Śniadanie

  • Kurczak z grilla na zimno, chleb razowy
  • Pomidor, masło, 
  • Herbata z cytryną.

Przekąski

  • Jabłko,
  • Woda.

 Obiad

  • Żółta zupa krem z kukurydzy i warzyw, z grzankami,
  • Domowe naleśniki z dżemem owocowym i  czekoladą na gorąco,
  • Kompot owocowy,

Przekąski

  • Rodzynki,
  • Herbata

Podwieczorek

  • Jabłko,
  • Chrupki kukurydziane.

09.03.2017 r. - Czwartek

Śniadanie

  • Serek topiony, szynka drobiowa, zielony ogórek,
  • Pieczywo mieszane, masło,
  • Herbata z sokiem jagodowym.

Przekąski

  • Marchew,
  • Woda.

 Obiad

  • Rosół drobiowo-wołowy z makaronem literki,
  • Delikatna roladka drobiowa z warzywami, w sosie,
  • Kluseczki śląskie,
  • Gotowane buraczki,
  • Kompot owocowy.

Przekąski

  • Banany,
  • Sok owocowy

Podwieczorek

  • Owoc sezonowy,
  • Ciasteczko owsiane.

10.03.2017 r. - Piątek

Śniadanie

  • Ser gouda, sałata zielona, ogórek zielony,
  • Pomidor, masło,
  • Pieczywo mieszane, 
  • Herbata z cytryną,

Przekąski

  • Jabłko,
  • Woda.

 Obiad

  • Zupa koperkowa z ryżem na wywarze jarzynowym,
  • Jajka panierowane - "Kukułcze gniazdko",
  • Ziemniaki gotowane,
  • Surówka z machwi i pory,
  • Kompot owocowy z dodatkiem aronii.

    Przekąski

  • Pomarańcza
  • Herbata z cytryną

Podwieczorek

  • Deser jogurtowy,
  • Rureczka biszkoptowa.

Godziny otwarcia

Poniedziałek - Piątek
6:30 - 16:30


tel. 33 843 08 41
Formularz kontaktowy
Dojazd


ZAPISY DO PRZEDSZKOLA
Gniazdko - Niepubliczne Ekologiczne Przedszkole Integracyjne w Rajsku / Copyrights 2014 / Fundacja Bliżej Człowieka